Dobrodošli

u Društvo Naša djeca Varaždin, mjesto prepuno dječje radosti i svakodnevnih doživljaja! Tu radimo, učimo, stvaramo, bavimo se raznovrsnim aktivnostima koje nam ispunjavaju slobodno vrijeme. Redovito slavimo dječje blagdane. Preko ljeta boravimo u Dječjem odmaralištu Varaždin na Rabu.

travanj
21.

Akcija ‘Daruj knjigu za prijatelja u bolnici’ i ‘Čitaj mi’

wp_20160419_17_37_21_prowp_20160419_17_05_17_proDječje gradsko vijeće i Dječji forumi Varaždina ove su se godine uključili u akciju „ČITAJ MI!“ koja završava ovih dana.
Započela je u veljači ove godine akcijom prikupljanja slikovnica, dječjih romana i drugih dječjih knjiga. Dječji forumi su tijekom veljače na svojim školama prikupili blizu 700 knjiga.
Očekivanja su bila premašena, pa su, osim upotpunjavanja malih knjižnica na dva odjela Opće bolnice Varaždin ( Dječje kirurgije i Pedijatrije ) od 100-tinjak naslova, ponudili Domu zdravlja-školskoj medicini i ambulantama opće medicine, da i oni dopuste stvaranje malih knjižnica u čekaonicama.
U utorak predstavnici DGV-a i DF-a u pratnji ravnateljice DND-a Jelene Mikić, obišli su ambulantu dr. med. spec. pedijatar, Snježane Chamae i dr. med. Sandre Toplak-Hranić gdje su opremili male knjižne kutiće s 15 – 20 knjiga i slikovnica.
Cilj akcije bio poticanje čitanja i razvijanje tehnike čitanja, ali i činjenje ugodnijim čekanje u čekaonicama. Unatoč tome su čekanja kraća, ljepša su, ugodniji i zabavnija uz priču.
Ukoliko ih ne stignu pročitati, smiju ih ponijeti kući, pa kad pročitaju, vratiti ih na isto mjesto. Budući da ima još knjiga molimo djelatnike drugih ambulanti da nam se jave, a vijećnici i forumaši će rado opremiti „malu knjižnicu-čitaonicu“u njihovoj općoj, zubnoj ili dr. ambulanti.
Akciju su potakli UNICEF, Savez DND-a, Hrvatsko knjižničarsko društvo, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti i Hrvatsko logopedsko društvo.
Akcija je započela u veljači obilježavajući Svjetski dan bolesnika, Međunarodni dan darivanja knjiga, Međunarodni dan materinjeg jezika i Međunarodnim danom čitanja na glas, a završava u travnju, svjetskim danom zdravlja i Danima hrvatske i svjetske knjige.

wp_20160421_15_19_17_pro