Dobrodošli

u Društvo Naša djeca Varaždin, mjesto prepuno dječje radosti i svakodnevnih doživljaja! Tu radimo, učimo, stvaramo, bavimo se raznovrsnim aktivnostima koje nam ispunjavaju slobodno vrijeme. Redovito slavimo dječje blagdane. Preko ljeta boravimo u Dječjem odmaralištu Varaždin na Rabu.

veljača
04.

PJESMOM PIŠEMO SAMO LIJEPE STRANICE

DJECA I MLADI NE PRIZNAJU GRANICE

 

To su riječi himne koju su na početku festivala ”Djeca pjevaju ”pjevala  djeca iz Slovenije i Hrvatske, himne koja će ostati trajna uspomena svim izvođačima autorima teksta, glazbe, aranžerima, mentorima koji su pripremali djecu za nastup u subotu, 2. veljače 2013. godine.

 

Festival ”Djeca pjevaju” je završnica IPA projekta prekogranične suradnje Hrvatska Slovenija 2007. – 2013.  pod nazivom Djeca i mladi ne priznaju granice /Otroci in mladi ne priznaju meja.

Na objavljeni  Natječaj za skladatelje i tekstopisce iz Hrvatske i Slovenije  pristiglo je 48 pjesama od kojih je Festivalski odbor odabrao 20 pjesama; 10 za mlađi i 10 za stariji dobni uzrast.   Festival je bio revijalnog karaktera. Tematika pjesama je primjerena djeci. Željeli smo djeci iz Varaždina, Maribora, Zaboka i šireg pograničnog područja Hrvatske i Slovenije prirediti glazbenu svečanost, a malim pjevačima iz Hrvatske i Slovenije pružiti priliku da pjevaju pjesmu primjerenu glasovnim mogućnostima.

Na Festivalu ”Djeca pjevaju” izvođači su bili polaznici Glazbene radionice pjevanja Mali slavuji pri Društvu Naša djeca Varaždin, polaznici Glazbene škole u Varaždinu,  učenici Osnovne škole Prežihov Voranc iz Maribora te Zabočki mališani iz Zaboka. Mentori koji pripremaju djecu za nastup su: Zdenka Knapić, Zlatka Terlević i Miroslav Borščak i Jasenka Borovčak.  Pjesme su snimane u tonskom studiju Tin-marketing u Varaždinu.

Osim  na Festivalu, preko stotinu djece se družilo u glazbenim radionicama prilikom snimanja pjesama i pripremama za kreativan nastup i poseban glazbeni doživljaj. Tome su doprinijeli i polaznici stvaralačkih radionica u Društvu Naša djeca Varaždin, koji će svojim kreativnim i originalnim izrazom najaviti svaku točku Festivala, po scenariju Desanke Virant i Ksenije Rožman.

 

Mi Varaždinci, okupljeni u Društvu Naša djeca smo bili ponosni  domaćini i organizatori ovog uspješnog dječjeg festivala.