Dobrodošli

u Društvo Naša djeca Varaždin, mjesto prepuno dječje radosti i svakodnevnih doživljaja! Tu radimo, učimo, stvaramo, bavimo se raznovrsnim aktivnostima koje nam ispunjavaju slobodno vrijeme. Redovito slavimo dječje blagdane. Preko ljeta boravimo u Dječjem odmaralištu Varaždin na Rabu.

Plesna radionica Breakdance

Originalno zvan “B-boying” ili “breaking” je popularan i rasprostranjen stil uličnoga plesa tzv. “street dance” koji je nastao i razvio se kao dio hip-hop kulture između mladeži Afričkih Amerikanaca i kasnije  mladeži Latino Amerikanaca u New Yorku (Bronx-u i Harlem-u). Počeo je početkom 70-tih godina inspiriran James Brownovom muzikom i plesom “Get On The Good Foot”, te stekao medijsku popularnost početkom 80-tih godina.

“Braking” je ples pun energije i improvizacije, koji zahtijeva višesatno vježbanje i trud kroz više godina. Ples se sastoji od četiri primarna elementa:

Pleše se na muziku DJ-a koja je najčešće remiksirana i puna break bitova, tj. pauza na kojima se rade freez-ovi i power move-ovi. Plesaci B-boys (muški) i B- girls (ženski)  natječu se na takozvanim Breakdance-Battleima ili bitkama tj.  formalnim plesnim natječajima između dvije individue ili dvije grupe. Pobjeđuje plesač ili grupa, koja bolje izvede naučene, tehničke pokrete izvučene iz sva četiri plesna elemenata, te pomiješane sa vlastitom improvizacijom i inovacijom, te grupa koja ostvari bolji cjelokupni umjetnički dojam.

Dina Vinceković je znanje i tehniku brakedanca stekla u New Yorku gdje je živjela 7 godina i gdje ju je podučavao pionir breakdanca Break Easy iz jedne od najstarijih i najpoznatijih grupa zvane Rock Steady Crew. Dina želi prenijeti znanje i kulturu toga plesa Hrvatskoj mladeži, te ih pozitivno uključiti u kreativno izražavanje putem plesa i muzičke edukacije. Počet ćemo sa jednostavnim i lako savladivim pokretima, te pripremiti mlade plesače na zahtjevnije atletske i gimnastičke pokrete zavisno o njihovoj sposobnosti i dobnoj grupi. Djeca ce steči samopouzdanje, razviti muskulaturu tijela, sklopiti prijateljstva kroz suradnju jedno s drugim i timskim radom, te naučiti slobodno se kretati na muziku koju vole.

Vrijeme održavanja: ponedjeljak i srijeda:

Voditeljica: Dina Vinceković
Mobitel: 099-400-9793

email: dinamonetti@gmail.com