Dobrodošli

u Društvo Naša djeca Varaždin, mjesto prepuno dječje radosti i svakodnevnih doživljaja! Tu radimo, učimo, stvaramo, bavimo se raznovrsnim aktivnostima koje nam ispunjavaju slobodno vrijeme. Redovito slavimo dječje blagdane. Preko ljeta boravimo u Dječjem odmaralištu Varaždin na Rabu.

Plesna radionica ritmike i baleta

Novu djecu upisujemo u predškolsku grupu gdje uvježbavamo osnove klasičnog baleta, osnove gimnastike (držanje, hodanje) uz klasičnu glazbu primjerenu dječjoj dobi.
U školskom uzrastu nadograđujemo elemente klasičnog baleta, gimnastike, akrobatike i uvodimo elemente ritmičke gimnastike. U najstarijoj grupi u koreografijama prikazujemo dostignuća iz klasičnog baleta, gimnastike i ritmičke gimnastike. Koreografije su zahtjevne i veoma složene, mogu ih izvoditi samo dugogodišnji polaznici. U ovoj skupini njegujemo elemente baroknih plesova, građanskih plesova i valcer.

Primarni cilj je postignuti što bolji rezultat u svim elementima vježbanja, zadržati tijelo u dobroj formi, a um i psihu odmoriti. Podučavanje obuhvaća i promatranje svih gibanja u prirodi i oko nas. Let ptica, plovljenje oblaka, njihanje drveća, padanje lišća, skok jelena, pauka, žabu, ribicu. Sve se to mora upoznati i biti zapamćeno, jer na taj način duša i tijelo postaju jedno. Istrenirano tijelo ima moć uhvatiti melodiju stvaranja i izraziti je.

Tijelo i um koji prepoznaju ljepotu i radost pokreta ne nastaju iz glave učitelja, nego iz radosnih pokreta dječjeg tijela. Sva naučena gibanja treba spojiti u harmoničan spoj odnosno koreografiju. U Plesnoj radionici ritmike i baleta razvijamo kvalitetu za razvoj veće fleksibilnosti, snage, brzine, koordinacije i ravnoteže tijela. Jako važan je razvoj moralno-voljnih kvaliteta jer sadrži disciplinu, trud, odvažnost, kolektivnost, trpljenje.

Koja nam je preporuka?

Vježbanjem želimo da nam tijelo progovori pokretom, opustimo svoj duh i oslobodimo se unutarnje napetosti. Želimo čuti ritam tijela unutar ritma prirode i svemira.

Termini održavanja: utorak i petak

Voditeljice: Sanja Cvek 091 558 3878 (petrina.sanja@gmail.com)

                     Ivana Mihin 091 729 1860